Tijd voor sorry hebben we niet…

Laten we er vanuit gaan dat iedereen weet dat de MSM vanaf nu mondjesmaat “waarheden” gaat verkondigen. Alsof het hun eigen vindingen betaamd. De Duitste hoofdmacht Bild speelde de opening via zijn hoofdredacteur en vraagt anderen te volgen. In het kort wordt er op sociale media gevraagd of Pieter Klok het Duitste voorbeeld wil volgen. Het is een laf schot voor de boeg. Net zo goed dat je kinderen niet mag indoctrineren door middel van opgetikte leugens en bangmakerij vindt ik dat het verschil tussen sorry en loyaliteit zich verder uitstrekt dan de Covid-19 plandemie. Waar zijn toekomstige lezers anders goed voor?

Bild Spiegel behoort toe aan Axel Springer SE. Een flinke jongen met 15.000 werknemers en 3,3 miljard omzet ( cijfers 2015). Dit door Mathias Dopfner geleide concern is weer onderdeel van KKR. Een Amerikaans Global investment fund. ( Kohlberg Kravis Roberts & Co).

De “producten” die deze mammoet openlijk verhandeld zijn Managment buyouts, leveraged finance, venture capital and growth capital. Hier zijn ze heel erg goed in. Vorig jaar was KKR goed voor 64 miljard revenue en een netto winst van 4,88 miljard. Het totale bezit van KKR rond de 216,445 miljard.

De Volkskrant doet het overigens ook niet slecht. Als onderdeel van DPG Media, een Belgische media company, zit het samen met het AD en Trouw onder de loep van CEO Erik Roddenhof.

“Digital income from readers and online services was critical for our results”

Erik Roddenhof

In 2020 behaalde DPG Media een resultaat van 1,7 miljard revenue en 178 miljoen netto winst.

Met geen woord wordt er gerept over onwaarheden die de kranten, lees investment funds, al deccenialang over de bevolking uitstrooien. Het komt met bakken tegelijk, alle zegen komt van boven.

De cijfers binnen de jeugdzorg liegen er niet om. Maar wat voor waarde heeft dit excuus in godsnaam?, het blijft echt om de pegels gaan als je Roddenhof mag geloven.

De Volkskrant is een stukje speelgoed van een groep mensen die interesses hebben, en daar valt jeugdzorg niet onder. Het enige wat ze moeten doen, de waarheid achterhalen in plaats van nieuws te maken, doen ze ook niet want daar gaat het juist om. Om de dikke brei heen. Er wordt gewerkt in opdrachten, aangestuurd vanuit een boardmeeting room somewhere in the USA, to ensure profit. Meer niet. Media maakt winst en heeft daarvoor de gunst van het publiek nodig. Dat kranten zich suf schrijven voor een betere wereld en een oprecht stuk wat mensen inspireert is een utopie.De waarheid behoeft geen richting. Voor sorry is geen tijd, ook niet als sommige mensen daar behoefte aan zouden hebben. What about loyalty first???

Ik wou dat mensen zo vergevings gezind naar zichzelf konden zijn. Mensen zijn generationeel onderhevig geweest aan de terreur van de media, dat is geen geheim. Gemaakt tot wat ze denken van zichzelf. Zeg daar maar es sorry voor.

Eyes that don't see, heart that doesn't feel.

%d bloggers like this: