Tijd voor sorry hebben we niet…

En hoe gaat het met jullie gesprekken over Vrijheid? Schiet het al op? Is het gezellig? Een boekclubje is er niks bij. Ik hoop dat er bij de geslagen munten een kwartje zit, dan valt ie misschien nog eens. Nederland heeft genoeg gepraat, teveel en te lang de verkeerde kant op. Donaties vliegen hard de verkeerde kant op, iedereen vist zijn informatie uit dezelfde vijver en alleen kijkcijfers zijn nog een criterium voor mensen die waarheid en vrijheid nog steeds door elkaar halen. Net zo goed dat het allang niet meer gaat over een virus, is de angst ervoor ook allang verdwenen. Lafheid is er voor in de plaats gekomen, of erger nog; een totale lockdown van alles wat een mens een mens maakt, primal. Alsof je op de 1-1 speelt,dat kent iedereen natuurlijk, maar met het verschil dat een ander er voor zorgt. “Ik doneer toch?” Waar ligt dat aan?
In landen die geen “verzorgingsstaat” als etiquette hebben, Colombia bijvoorbeeld, zijn mensen nog niet vergeten wat vechten is. Daar worden aanhoudingen verricht en komen er uit een rugzak vijf doorgeladen wapens en een Uzi. Worden de ME met Molotov’s bekogeld en gaan Politie mensen jankend met brandwonden de ambulance in. Praten over Vrijheid is voor mensen die controle willen uitoefenen op lange termijn, daar kun je heel lang over praten, en truth be told, FVD,LIJST 30,VIRUSWAARHEID,HART VOOR VRIJHEID en noem ze maar op, zinspelen op “wat er na dit alles” zo vreselijk nodig is. Politiek bedrijven is geen roeping, het is een egotrip voor mensen die meer te bewijzen hebben dan dat ze ooit zullen verkondigen. Dat mag je best nog een keer lezen. Vrijheid kent geen tijd zou je denken, je bent er nou toch.
75 jaar lang is er overduidelijk teveel gepraat en te weinig gedaan. Je zou je handen maar vuil moeten maken. Lekker van mijn “democratisch recht” genieten en alleen mijn bek opendoen als mijn “verleende rechten” getorpedeerd worden. Een kip kan de was doen. Als kip wordt je behandeld.
Na 75 jaar bestaat de “klachtenprocedure” als een waar vaandel op elke horizon die overheids instanties maar kunnen opschrijven. Want dat gebeurdt er na lang lullen over niks. We maken er wetten van, en als het je niet zint dan MAG je klagen. Phantom that, je mag. Vrijheid is niet klagen bij een loket omdat het mag.
Na 75 jaar Vrijheid, is Nederland een grondwet rijker die op opgespoten zand door het leven gaat, hier wat erbij, daar er wat vanaf. Lang zal ze niet meer leven, tenzij je mensen verslaafd maakt aan de lafheid van het bestaan. Voor een kwartje wat nooit valt.

Eyes that don't see, heart that doesn't feel.

%d bloggers like this: